Akupunkturla Zayıflama?

Hipotiroidizm, Cushing Sendromu, diabet gibi endokrin bozukluklar dışında yaşam tarzı ve davranış değişiklikleri obeziteye neden olmaktadır. Alınan enerjiden daha az enerji tüketilmesi, bu farkın özellikle yağ şeklinde vücutta depolanmasına neden olur. Özellikle kadınlarda gebelikte, ergenlikte ve menopozda kilo alma eğilimi olur. Yaşla beraber fiziksel aktivitenin azalması ve hareketsiz yaşam, spor yapanların bu alışkanlıklarını bırakmaları, sürekli evde oturma ve televizyon seyretme eğilimleri, düzensiz gıda alınması, öğün aralarında atıştırmalar, sık sık enerjiden zengin gıda ve içeceklerin tüketilmesi, alkol alınması gibi davranış değişiklikleri, sonunda obeziteye neden olmaktadır.

Kliniğimizde sağlık sorunlarına yol açmayacak bilinçle, kişilerin sevdikleri ve tüketmeye alıştıkları gıdalara yönelik diyet programı verilmekte ve akupunktur desteği ile kilo verme sağlanmaktadır.

Akupunktur uygulaması ile plazmada ve beyin dokusunda beta endorfin ve serotonin düzeylerinin yükseldiği, nöral aktivitenin arttığı belirtilmektedir. Akupunktur uygulamasının serotonin düzeyini yükselterek beyinde tokluk merkezini uyarır.Ayrıca kulak akupunktur uygulaması ilede iştahın azaldığı gözlenmiştir. Bu etkilerin yanında akupunktur uygulaması sonucu kanda beta endorfin düzeylerinin yükselmesi, yağların yıkımını arttırarak, glukagon düzeyinin yükselmesi ilede enerji depolarını boşaltarak şişmanlarda ağırlık kaybına katkısı bulunmaktadır.

AKUPUNKTUR ZAYIFLAMADA NASIL ETKİLİ OLUR?

- İştah ve acıkmayı azaltır. Az miktarda yiyecekle çok miktarda tokluk hissi verir.

- Midede ekşime,kazınma ve yanmayı önler

- Halsizliği ve bitkinliği önler

- Stresi azaltır

- Metabolizmayı düzenleyici rolü vardır

- Kan şekerinin ve tansiyonun inip çıkmasını engeller

Bunların hepsi bir araya gelince kilolu olan insanı kilo vermeye hazırlar.Buna göre haftada 1 kez yapılan akupunktur tedavisi ile 6-8 hafta sonunda 8-10 kg.verilir.Kilo daha fazlaysa tedaviye devam edilir.

İdeal kiloya indikten sonra koruma dönemi başlar. Bu dönem bir yıl surer.Bu dönemde tedaviye ayda 1 kez manyetik bilye (mıknatıslı mercimek büyüklüğünde aktif kömür) ile devam edilir.Bu sırada diyet değil sağlıklı beslenme yapılır, dolayısıyla kilolar sabitlenir.Daha sonra senede 2 veya 3 kez kontrol olmak yeterlidir.Burada dikkat edilecek şey tedavinin yarım bırakılmamasıdır.Tedavi sona ermeden bırakılırsa verilen kiloların geri alınma riski vardır.