STRES

Öğrencilerin çoğunda sınav kaygısı ve buna bağlı strese oldukça çok rastlanır. Özellikle Lise ve Üniversite sınavlarına girenlerde bu durum oldukça yoğundur. Stres düzeyinin yüksek olması hem sınava hazırlanmayı hem de sınav performansını olumsuz etkiler.


Sınav başarısındaki diğer bir faktörde konsantrasyon azlığı veya dikkatsizlik adı verilen bir durumdur. Stres sırasında oluşturulan uyarılar limbik sistemimiz tarafından algılanıp yorumlandıktan sonra bedenin vereceği cevap düzenlenir. Akupunkturun buradaki etkileri şöyle özetlenebilir;


Limbik sistemi düzenleyerek kalbimizin çalışmasını, sindirim sistemimizin çalışmasını ve hormonlarımızın salgı düzenlerini dengeler. Böylelikle strese verdiğimiz cevaplar daha dengeli hale gelir.

Stres eşiğini yükseltir. Böylelikle daha önce kızdığımız, sinirlendiğimiz, korkup heyecanlandığımız olaylara daha rahat yaklaşırız.

Akupunktur ile salgılattığımız endorfin ve enkefalinler bize iç huzur, sedasyon, sakinlik hisleri verir, böylece stres önlenir.

Sonuç olarak;

Sınav sırasında öğrenci aşırı heyecanlanıyor 2*2=5 diyor, doğru cevabı A bulup B işaretliyor, sınavdan sonra ben bu soruyu nasıl yanlış yaptım diyorsanız akupunktur tam size göre. Yapılan uygulamalar sonucunda yaklaşık olarak yüzde onluk bir başarı artışı sağlanır.