ZAYIFLAMADA ETKİLİ BİTKİLER

Mate yaprağı: Tüm dünyada obezite tedavisinde kullanılan mate çayı, yağ emilimini engelleyerek vücuttan su atımını kolaylaştırıyor. Her yaşta insanın rahatça kullanabileceği bitki, iştahı kapatarak zayıflamaya yardımcı oluyor. 

Yeşil çay: Son yıllarda kullanımı bir hayli artan yeşil çay, vücutta biriken toksinleri atarak sindirimi kolaylaştırıyor. 

Funda yaprağı: İyi bir böbrek çalıştırıcı ve idrar sökücü olan yaprak, bu özelliğiyle zayıflamaya yardımcı oluyor. 

Biberiye:Yağ eritici ve hazım kolaylaştırıcı, vucutta biriken toksinleri atar, antioksidandır. Sindirimi düzenler, cildi sıkılaştırır, kan dolaşımını hızlandırır. 

Kekik: Halk arasında yaygın olarak kullanılan kekik, sindirimi kolaylaştırarak vücuttaki fazla suyu atarak metabolizmayı hızlandırır, bağışıklığı arttırır yorgunluktan şikâyet edenlere verilir şeker düşürür. 

Atkuyruğu bitkisi:idrar sökücü özelliğiyle biliniyor. Yağ dokularını eritmeye yardım eden bitki, yaraların iyileşmesine de yardımcı oluyor. Fakat tüm idrar söktürücü bitkilerde olduğu gibi fazla dozda kullanılırsa böbreklere zarar verebilir. 

Maydanoz:Metabolizmayı hızlandırarak bağ dokusunu güçlendiriyor. Maydanoz yemek ve çayını içmek, ödemlere ve vücudun su toplamasına karşı çok etkili bir yöntemdir. 

Adaçayı:Zayıflamak isteyenler tarafından iştah kesici olarak kullanılıyor. Çay ve yemeklerde baharat olarak da kullanılabiliyor. 

Fesleğen:Vücutta biriken fazla suyu atmaya yardımcı oluyor. Üstelik içindeki eter yağların moral yükseltici etkisi bulunuyor. 

Civanperçemi:Tatlıya karşı iştahı keser, tokluk hissi verir. Tazelik veren lezzeti, ağır yemeklerin tadını hafifletir. 

Tere:vücuttaki yağ yakımını hızlandırıyor. İnce yaprakları pişince acılaştığı için çiğ yemek gerekir. Ayrıca içinde birçok vitamin barındırır. 

Sinameki: kalın bağırsakta suyun emilmesini önleyerek müshil görevi yapar. Uzun süreli kullanımlarda bağırsaklarda yan etkilere yol açacağından idrar söktürücü özelliği bulunan rezene ve nane gibi bitkilerle desteklenmesi gerekiyor. 

Balık otu:bünyenin kimyasını hızlandırarak zayıflamaya destek olur. İçindeki maddeler tırnakları güçlendirerek saçlara parlaklık verir. Salata ve meyveli içecekler içinde kullanılabilir. 

Zerdeçal, nane ve yeşil elma: günde 25 – 30 kez koklamak iştahı azaltır 

Keten tohumu:Birçok hastalığa iyi gelen bu bitki zayıflamada ve kabızlıkta etkilidir. 

Spriluna:tokluk hissini arttırır 

Rezene:gazı azaltır 

Ihlamur:İştahı azaltır 

Zencefil:sindirimi düzenler