MEZOTERAPİ

Mezoterapinin kelime anlamı, ince uçlu (4-10 mm) iğnelerle ilacı mezoderm tabakasına (cilt altına) enjekte ederek istenilen bölgede tedavi sağlamaktır.

Mezoterapinin Kullanım Alanları

1.Bölgesel zayıflama ve Selülit 
2.Saç dökülmesi ve saç canlandırma
3.Yüz gençleştirme, cilt gençleştirme 
4.Çatlak ve yara izleri
5.Ağrı mezoterapisi : Eklem ağrıları (bel ağrısı, diz ağrısı, dirsek ağrısı, omuz ağrısı, boyun ağrısı..)

Mezoterapi günümüzde estetik tıp dalında selülit tedavisinde en sık kullanılan yöntem sayılır. Yöntemin temeli ilk kez 1952'de Fransa'da Dr.Pistor tarafından atılmıştır. 1987 tarihinden beri Fransız Tıp Akademisi tarafından alternatif tıp tedavileri arasında önemli bir yer almıştır, bugün ise Fransa'da yaklaşık 18.000 doktor günde 6.500.000'den fazla hastayı bu yöntem ile tedavi etmektedir. Bütün dünyada kanıtlanmış olması, birçok ülkede uygulanıyor olması, her gün binlerce hekimin bu yöntemi uyguluyor olması, yöntemin yararlı bir yöntem olduğunu gösteren en önemli faktördür.

Mezoterapinin avantajları

- Sonuçların hızlı ve kesin olması(ortalama 3. seanstan sonra sonuçlar gözlemleniyor)
- Doğru kişilerce uygulandığında her hangi bir yan etki içermemesi.
- Cerrahi yöntemlerin aksine lokal ve ya genel anestezi gerekmemesi, ve uygulamadan sonra kişinin günlük aktivitelerini herhangi bir şekilde etkilememesi.
- Kozmetik yöntemler (yosun, parafin, masaj, krem...)göre çok daha etkin sonuçlar sağlaması
- Kısa sürede gerçekleşmesi
- Mezoterapinin en büyük avantajlardan birisi bölgede zayıflama sağlarken sarkma probleminin olmaması ve tam tersine toparlama ve şekillenme göstermesidir, hanımlarda özellikle gebelikten sonraki sarkma problemleri ve yaşın ilerlemesine bağlı kol altlardaki sorunlarda bilinçli bir şekilde uygulandığında başarılı sonuçlar elde edilebilir. 

1.SELLÜLİT VE BÖLGESEL ZAYIFLAMADA MEZOTERAPİ

İstenilen bölgelerde yanı bacak, karın, kalça, diz çevresi, mide, yan, sırt, kol bölgesi gibi bölgelere ince uçlu bir iğne ile ilaç enjekte edilir. Bu ilaçlar o bölgedeki yağ bloklarını yıkıp, kan dolaşımının artmasına neden olduğundan seanslara düzenli bir şekilde devam edildiğinde bölgedeki selülitlerde azalma ve yok olma istenilen bölgede( kişinin problemin yoğunluğuna göre ortalama )10 - 20 cm arasında hızlı incelme ve zayıflama meydana gelir.

Kişide genel bir kilo problemi söz konusu olduğunda mezoterapi ile birlikte akupunktur ve diyet programı verilir.

Enjekte edilen ilaçlar cilt altı yağ çözücüler(damar üzerindeki basınç ortadan kaldırır),kan dolaşım düzenleyiciler, ödem geçiriciler ve bu konuda faydalı özel karışımlardır.

Mezoterapi tedavisi kişiden kişiye göre değişmekle birlikte ortalama 8-10 seans sürer(gerektiğinde daha fazla).Yöntem son derece pratik olup ortalama 10-15 dakika da gerçekleşir. Seans aralıkları minimum 5-7 gün olmaktadır. Tedaviden sonra kişinin günlük hayatını etkileyecek herhangi bir durum söz konusu olmaz. Bazen yapılan iğne yerlerinde küçük birkaç morarma noktası görülebilir böyle bir durum ortalama 5-7 gün içerisinde geçer. Mezoterapi yöntemi 18-65 yaşındaki tüm kadın ve erkeklerde kullanılabilir tıbbi bir yöntemdir.

Uygulanmaması Gereken Durumlar
Kalp yetmezliği
Diyabet
Böbrek rahatsızlıklarında
Antikuagülan tedavisi alan hastalarda

SAÇ MEZOTERAPİSİ

Özellikle saç dökülmesi ve saç canlandırmada tercih ettiğimiz bir yöntemdir. İlk aşamada saç dökülmesinin nedenleri araştırılır. Neden varsa tedavi edilir. Var olan kıl köklerin beslenmesi için yapılan yöntemlerden biri saç mezoterapi yöntemidir. Bu yöntemde çok ince uçlu mezoterapi iğnesi ile vitamin, kan dolaşım düzenleyiciler, elastin, kollagen tetikleyiciler, keratin yapı elemanlarından oluşan bir kokteyl enjekte edilir. Kişinin probleminin yoğunluğuna göre minimum 6 seans 5-7 günde bir uygulanır.

EN ÇOK SORULAN SORULAR

Kaç seans sürer ve bana nasıl faydalı olur? 

Seans sayısı kişinin problemin yoğunluğuna göre değişmekle birlikte sellülite ortalama 8-10 seanstır. Selülitte azalma, bölgesel hızlı incelme, sarkmalarda toparlama, şekillendirme meydana gelir. 

Ağrı yapar mı?

İğneler ince uçlu olduğundan kişiye rahatsız edecek bir acı yapmaz. 

Normal hayatı etkiler mi?

Hayır, normal hayatınızı etkileyecek her hangi bir durum olmaz. 

Tekrar geri döner mi?

Kilonuzu korursanız (düzenli beslenme, hareket...)geri dönmez. 

Her mevsimde uygulanır mı?

Her mevsimde uygulanır, tabi kış ve ilkbahar yaza hazırlık açısından en uygun aylardır.